“This time we are the horses”

Onderstaande foto’s ken je misschien: aan de linkerkant de straten van New York in 1900, tussen alle paard en wagens vind je één dappere pionier in een auto. Rechts zie je New York slechts 13 jaar later: tussen alle auto’s, die het straatbeeld bepalen, zie je nog een laatste persoon die zich met paard en wagen vervoert.

Het laat zien hoe snel grote veranderingen zich kunnen ontwikkelen en is een interessant perspectief om los te laten op de huidige AI ontwikkelingen, zeker als je je realiseert dat de wereld zich sneller ontwikkelt dan ooit!

The Disruption of Labor

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd of AI een bedreiging is voor je baan? Het wordt nog gekker als je je voorstelt dat robots, AI met fysieke mogelijkheden, een prominente rol zouden kunnen gaan spelen op onze arbeidsmarkt.

Het artikel "This Time We Are the Horses: The Disruption of Labor by Humanoid Robots" op Medium, geschreven door RethinkX, schetst precies zo'n toekomst. Net zoals machines ooit paarden vervingen, staan op mensen lijkende (humanoid) robots op het punt om veel van onze taken over te nemen.

Dit betekent niet alleen het einde van saaie, repetitieve taken, maar ook dat robots intellectuele en creatieve werkzaamheden kunnen gaan uitvoeren. Dit kan een enorme impact hebben op de manier waarop we werken en leven.

Kansen en uitdagingen

Voor bedrijven betekent dit kansen om efficiënter te werken. Door de vervelende klusjes aan robots over te laten, kunnen medewerkers zich focussen op creatievere en uitdagendere taken. Dit kan leiden tot meer voldoening en productiviteit op de werkvloer.

Maar er zijn ook uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan in deze nieuwe wereld? Hoe bereiden we ons voor op deze verandering? En welke nieuwe vaardigheden zullen we nodig hebben?

Benieuwd naar hoe humanoïde robots de arbeidsmarkt kunnen veranderen? Lees het volledige artikel van RethinkX: “This Time We Are the Horses: The Disruption of Labor by Humanoid Robots”.

Vorige
Vorige

Vier basisprincipes om succesvol samen te werken met AI